dimecres, 13 de desembre del 2017

El pres Ramin Hussein Panahi es declara en vaga de fam a l'Iran


Rami Hussein Panahi, un pres polític kurd que està detingut al Centre de Detenció d'Intel·ligència de Sanandaj des del 23 de juny, va iniciar una vaga de fam el 5 de desembre en protesta pel seu estatus poc clar i la negativa de les autoritats a transferir-la a la presó de Sanandaj.

Amjad Hussein Panahi, germà d'aquest pres polític, va confirmar la notícia de la vaga de fam del seu germà a la Xarxa pels Drets Humans del Kurdistan (KHRN). Assegura que el seu pare havia pogut visitar Ramin al centre de detenció d'intel·ligència el dilluns dia 11 de desembre per primera vegada des de l'arrest de Panahi. També va sostenir que els interrogadors havien demanat al seu pare que convencés a Ramin durant la seva visita de que posés fi a la seva vaga de fam, però Ramin havia persistit en continuar la seva vaga de fam fins que es complissin les seves demandes legals.

Segons KHRN, Ramin Hussein Panahi és un activista polític i membre del partit d'esquerra Komala. El divendres 22 de juny, Ramin va ser ferit i arrestat per l'IRGC (Guàrdies Revolucionaris Islàmics) després dels enfrontaments entre les forces de l'IRGC i els membres de Komala a Sanandaj. El pres polític va ser transferit al Centre de Detenció d'Intel·ligència Sanandaj després de 5 mesos de detenció al Centre de Detenció de l'IRGC. Va ser transferit al Centre de Detenció d'Intel·ligència de Sanandaj novament la setmana passada.

"S'ha presentat un cas contra Panahi al Tribunal Revolucionari Sanandaj encapçalat pel jutge Saeedi a càrrec de Moharebeh (literalment enemistat amb déu) a través de militar al Partit Komala. Recentment, la meva família ha estat informada que la Guàrdia Revolucionària ha enviat una carta al tribunal demanant l'execució d'aquest pres polític ", va afegir Amjad Hossein Panahi.

La mare de Ramin Hussein Panahi només va aconseguir visitar el seu fill després de quatre mesos en un centre secret de detecció d'intel·ligència a Sanandaj el 31 d'octubre de 2017.


Panahi forma part de la facció KPIK, Komala Party of Iranian Kurdistan. Fundat l'any 2000 i liderat per Abdullah Mohtadi i Siamak Modarresi. Vol reviure la personalitat primera del partit abans de la vinculació amb l'esquerra iraniana. Sobre les tres faccions de Komala veure aquí.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada