dimecres, 20 de juny del 2018

Protesta a l'ONU per les execucions de kurds a l'Iran

Els manifestants s'han concentrat a l'oficina de les Nacions Unides a Erbil avui demanant a la comunitat internacional que intervingués en el cas de Ramin Hossein Panahi, un kurd iranià que s'enfronta a la imminent execució a l'Iran.

"Avui ens hem reunit aquí per protestar i demanem a l'ONU que pressioneu amb fermesa a detenir el veredicte de l'execució de Ramin Hossein Panahi, com en un anomenat tribunal i de manera injusta quan se li va emetre un veredicte d'execució i això es podria implementar en qualsevol moment i en qualsevol data ", diu una declaració dels manifestants. "Tots els preparatius s'han fet per dur a terme l'execució. Us demanem que feu tot el possible per ajudar a aturar l'execució d'aquesta joventut i ajudar-vos a restablir la vida. Estem esperant veure els vostres esforços ", afegeix la declaració.

Les execucions públiques són a l'alça a l'Iran. Panahi, de 22 anys, va ser arrestat al juny de 2017 a Sanandaj i acusat de ser membre del partit d'oposició kurd Komala. Els fiscals van dir que Panahi havia rebut entrenament militar i portava una pistola i una magrana al moment de la seva detenció.

La pertinença a un partit d'oposició no és un delicte que justifica la pena de mort, ha dit el seu advocat. Panahi es va lesionar a principis d'aquesta setmana en un incident violent a la presó de Sanandaj, on se li espera en execució. Hi va haver un motí quan un grup de presoners va intentar evitar que els guàrdies prenguessin a Panahi fora de la presó. La seva execució va tenir lloc després del Ramadà, que va acabar el divendres. Uns 20 presos van resultar ferits, la Campanya Ramin Hossein Panahi va anunciar el dissabte a Telegram.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada