dissabte, 30 de juny del 2018

Triple atac contra bases iranianes

Els Defensors del Kurdistan Oriental o Rojhilat van anunciar el divendres que els seus lluitadors havien dut a terme un atac coordinat sobre tres bases militars en el Kurdistan iranià (Rojhilat). Els atacs es van dur a terme a la ciutat kurda d'Oshanvieh (Shino) el dijous a la nit, va dir el grup guerriller adherit al Partit Democràtic del Kurdistan Iranià (PDKI) que el juny de 2016 va retornar a la lluita armada.

Segons el compte donat en el comunicat, l'operació es va dur a terme a les 10:00 p.m. hora local quan un nombre no especificat de combatents kurds van atacar tres bases militars iranianes simultàniament amb jocs de rol i granades. Les bases es van identificar com Shakirabad, Tachinawe i Zeme.

La declaració va dir que el grup encara no tenia detalls sobre el nombre de víctimes militars iranians sostingudes en l'operació.

Els informes de mitjans locals a l'Iran van informar que, després de l'atac, el foc va esclatar en diverses parts de Shino. La guerrilla va acusar a les forces governamentals locals, recolzades per l'exèrcit iranià, de cremar la zona després dels atacs. Destaquen entre les zones afectades el cementiri del sultà Mustafa a Shino.

L'exèrcit iranià encara no ha confirmat ni negat els incidents.

Els atacs de PDKI contra les forces iranians han augmentat recentment. El diumenge, van afirmar haver matat un comandant de la Guàrdia Revolucionària d'Iran (IRGC) acusat de tortures a combatents iranians Peshmerga a prop de la ciutat de Piranshahr. El grup també va anunciar el 8 de juny que havien matat a nou i ferit a 18 membres de l'IRGC a la muntanya Siakew de Shino.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada