dissabte, 9 de juny del 2018

El Sud Tirol envia ajuda als camps de refugiats d'Efrîn

El Sud Tirol és la nació sense estat amb major autogovern d'Europa. Gestiona el 90 % dels impostos recaptats a la "província autònoma" que té un estatut especial. Això li permet destinar recursos, per exemple, a acció exterior sense la dependència de Roma. Ara, el govern nacionalista d'Arno Kompatscher (SVP) ha enviat ajuda humanitària als camps de refugiats de Shehba. Aquests campaments es van establir després que un atac imperialista turc ataqués i ocupés el cantó d'Efrîn, a Síria. El govern sirià no només no va defensar el seu territori sinó que actua de forma absolutament incompetent amb les persones refugiades que no va saber defensar.

Sudtirol ha aprovar una partida de 40.000 € com a emergència humanitària en forma de menjar. De moment aquest es distribuirà durant dos mesos com a mínim. Ho gestiona el govern i la Gesellschaft für bedrohte Völker (GfbV) que s'han coordinat amb Heyva Sor a Kurdistan o Mitja Lluna Kurda (per ajudes a Heyva Sor). El menjar ha arribat aquesta setmana i inclou oli, llet en pols i llaunes. GfbV és una associació pels pobles amenaçats amb seu a Gottingen, Alemanya.

Hi ha qui ajuda i hi ha qui diu que ajuda però no mou ni un dit. Un exemple és l'ajuntament de Barcelona que s'ha negat ni tan sols a fer un gest com agermanar-se amb Kobanê i, malgrat repetides demandes, es nega a a donar ni un simbòlic € a les persones refugiades a Rojava.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada