divendres, 8 de juny del 2018

Àustria deporta 60 imams turcs i tanca set mesquites

El canceller austríac, Sebastian Kurz, va anunciar que el país deportarà 60 imams i les seves famílies amb vincles amb Turquia com a part de la "lluita contra l'islam polític".

Kurz va dir que també es tancarien set mesquites i que aquesta decisió s'ha pres particularment en relació amb els nens vestits amb uniformes militars per recuperar una guerra d'otomans a les mesquites turques. El canceller va mantenir una conferència de premsa i va dir que "les societats paral·leles, l'Islam polític i la radicalització no tenen lloc al nostre país".

Una de les mesquites on els nens van ser posats en uniformes militars és una mesquita a Viena que opera sota el govern turc. Les fotografies de l'obra on els nens van tornar a aparèixer a la batalla de Çanakkale s'havien publicat a Falter. Aquestes imatges es van trobar amb la protesta de la majoria de tots els cercles de la classe política austríaca. Les fotografies van mostrar que els nens tenien fatiga alineada i donaven salutacions militars mentre saludaven les banderes turques. En una altra fotografia, hi havia nens que estaven al terra cobertes de banderes, representant els que van perdre la vida a Çanakkale.

La mesquita en qüestió està dirigida per la Unió Turca-Islàmica Austríaca directament sota la Direcció d'Afers Religiosos de Turquia, Diyanet. El govern xovinista turc ha acusat al govern austríac de "racista".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada