dijous, 19 d’abril del 2018

Crida de la Mitja Lluna Kurda d'EfrînDesprés dels atacs de la invasió de l'estat turc, centenars de milers de persones d'Efrîn han emigrat a Shehba, on la creixent calor ha provocat diverses malalties. Heyva Sor a Kurdistane (Mitja Lluna del Kurdistan) ha denunciat que tenien baixes quantitats de medicaments i demanen suport.

Després dels atacs d'invasió de l'estat turc i de les seves bandes aliades Al-Qaeda/HTS/ Al Nusra, centenars de milers de persones d'Efrîn van emigrar a la regió de Shehba. Com a mínim són 187.000. Les persones continuen la seva resistència sota condicions severes al Cantó de Shehba i al districte de Sherawa d'Efrîn, que encara no està ocupat, però els pròxims mesos d'estiu i la insuficient aigua neta, menjar i sanejament han provocat diverses malalties.

Heyva Sor presta serveis de salut a més de 175.000 immigrants a la regió de Shehba i als pobles de Sherawa, però tenen problemes amb els subministraments de medicaments i tractaments. Heyva Sor un Kurd ha obert 7 centres mèdics, 2 a Sherawa i 5 a Shehba, i serveix almenys 500 persones cada dia. Els funcionaris kurds d'Heyva Sor diuen que a partir de la calor de l'estiu, han sorgit diverses malalties i els seus subministraments de medicaments estan baixant, per la qual cosa demana suport en medicines.

El farmacèutic Rim Karho, d'Heyva Sor, va afirmar que amb l'augment i la propagació de malalties, tenen problemes per proporcionar medicaments i que no tenen accés a diversos que necessiten: "El clima s'està calentant i han sorgit malalties. A més d'això, no hi ha prou aigua neta i menjar. Cada dia hi ha més persones que visiten els nostres centres a causa de diverses malalties, però malauradament no tenim prou medicaments. Estem tenint problemes per adquirir medicaments per a moltes malalties".

Rim Kahlo va dir que està tenint problemes per adquirir medicaments per a la tuberculosi, l'asma, les vacunes infantils, la diabetis i les condicions psiquiàtriques i que estan escassos en existències de medicaments. Kahlo va demanar assistència a la medicina i va afegir: "Ho hem dit moltes vegades abans, aquestes condicions són abundants perquè les malalties s'apoderiran. Amb la calor de l'estiu, han sorgit diverses malalties. Estem preocupats pels pròxims dies. Per això necessitem una medicació urgent ".

El psiquiatre kurd Mihemed Îsa, va declarar que està tenint problemes amb la medicació i va dir: "Aquí hi ha més de 175.000 persones d'Efrîn. A més, Shehba té una població de 80.000 habitants. Els immigrants aquí han experimentat un gran trauma. A més de les condicions físiques, també hi ha problemes mentals presents. Però puc dir fàcilment que no tenim cap dels medicaments utilitzats per tractar les condicions psiquiàtriques ".

La branca kurda d'Heyva Sor a Efrîn va donar una llista de medicaments que no tenen o estan escassos:

"Tuberculosi, vacunes contra la infància, diabetis (inclosos els dispositius de mesura), asma, diarrea, malalties degudes al canvi climàtic, ull (al·lèrgies i infeccions), cops de sol i intoxicacions, tifoides, medicaments psiquiàtrics, al·lèrgia i ronyó medicaments ".

Per a poder comprar medicaments són necessaris diners. La zona està bloquejada i dur-los en comboi, com vam fer fa dos anys, és ara impossible. El més factible és facilitar recursos a la pròpia entitat per a comprar els medicaments directament a la zona:
Podeu fer aportacions directament a:

Stichting Koerdische Rode Halve Maan (Heyva Sor a Kurdistanê)
Bokelweg 82, 3125 AD Schiedam
Ing Bank N.v.
Giro No :746 06 93
IBAN: NL80INGB0007460693
BIC/SWIFT: INGBNL2A

Cal posar-hi referència "Efrîn".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada