dimecres, 25 d’abril del 2018

Obre a Dêrik el primer Mercat de Dones


Una cerimònia es va celebrar aquest dilluns amb motiu d'obrir el mercat i hi van participar centenars de dones de Dêrik i representants d'organitzacions de la societat civil, ajuntaments i comunitats de la zona de Rojava, Kurdistan sirià.

Abans de l'inici de la cerimònia, el públic va celebrar un minut de silenci per les persones caigudes en defensa de Rojava. A continuació, la dirigent del moviment feminista kurd Kongra Star a la regió d'Al-Jazeera, Walida Boti, va pronunciar un discurs en què va dir: "L'economia real es basa en l'ètica, el treball i el treball dur de les dones que van ser pioneres en el desenvolupament de l'economia al llarg de la història, els sistemes de capital han transformat l'economia que ha evolucionat històricament pels esforços de les dones en una eina per explotar les dones i els pobles oprimits a través de les borses de valors, els mercats negres i el monopoli practicat pels comerciants. Gràcies a la ideologia i la filosofia del líder del poble kurd Abdullah Öcalan, les dones s'han organitzat en tots els àmbits en termes econòmics, polítics, militars i altres. Gràcies a aquesta organització, ha estat un mercat de dones obert avui. El mercat serà gestionat per dones i tots els treballadors seran dones ".

Després d'això, el departament de Joves Dones de la banda Judy relacionat amb el Centre de Cultura i Art Dijla de Dêrik va presentar cançons folklòriques kurdes. El mercat de Bibula inclou 21 botigues de dones.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada