dissabte, 28 d’abril del 2018

Avesta Ahmed, d'Efrîn: Els invasors turcs odien a les YPJ. Quan capturen les lluitadores de YPJ, les torturen i les violen abans de matar-les o mutilar els seus cossos


Avesta Ahmed va pronunciar el següent discurs en un fòrum organitzat pel Club de Resistència a la Universitat de Sydney el 24 d'abril:

Em dic Avesta i tinc 16 anys. La meva família procedeix d'Efrîn, al nord de Síria.

Actualment, hi ha persones a la ciutat d'Efrîn i els pobles del voltant que són assassinats i torturats per terroristes de l'Estat Islàmic i altres bandes, recolzades pel govern turc, que estan ocupant la nostra terra natal.

El poble kurd a Efrîn està sent forçat a marxar de casa seva. Aquests gàngsters i els militars turcs afirmen ser musulmans, però realment no tenen moral o respecte real per la religió musulmana. No tenen respecte per les famílies innocents d'Efrîn, que estan aterroritzant.

"La llibertat" pot ser una paraula molt difícil de definir, però és fàcil d'entendre quan hom la perd.

Per a algunes persones, la paraula "llibertat" significa només la possibilitat de caminar fora de casa sense por de matar, segrestar o ferir. Per a d'altres, la paraula "llibertat" és només un eslògan buit, que els permet definir-la tal i com els agrada i utilitzar-la pel seu propi avantatge.

M'agradaria parlar sobre la situació de la dona a Efrîn. Com tots sabem, el món sencer parla sobre la llibertat de les dones. Gairebé tothom afirma que hi donen suport.

Però avui, les dones kurds d'Efrîn no tenen llibertat. Les dones d'Efrîn són assassinades o violades cada dia. Estan lluitant per defensar el seu país i mentre ho fan, són assassinades per l'exèrcit turc i els seus aliats islamistes.

Quin tipus de persona fa això?

Diuen que els kurds són "terroristes" i mereixem el que obtenim.

Quan vostè separa una mare dels seus fills, afectarà la família durant tota la seva vida. Segurament tots podem entendre això?

Som éssers humans abans que kurds. Som "terroristes" només perquè defensem el nostre país? Com pot veure el món el que està passant i quedar-se en silenci?

Abans que Turquia envaís Efrîn al gener, les dones tenien respecte, llibertat i igualtat de drets a la comunitat. Tenien els seus propis treballs, els seus propis negocis. Tenien tots els drets que viuen les dones en un país com Austràlia, i potser encara més.

Abans que l'estat turc va envair Efrîn, el consell governamental local d'Efrîn estava format per un nombre igual d'homes i dones. Les decisions van ser fetes per dones i van participar en reunions a tots els nivells.

Les dones van participar directament en la gestió de la comunitat i en la defensa de la llibertat de la comunitat posant en perill les seves pròpies vides. Aquest grup especial de dones s'anomena Unitats de Protecció Femenina (YPJ).

Les YPJ són una força armada només per a dones i lluiten igual que qualsevol home. Tenen l'admiració i el suport de dones de tot el món.

Els invasors turcs odien a les YPJ. Quan capturen les lluitadores de YPJ, les torturen i les violen abans de matar-les o mutilar els seus cossos.

Atès que l'exèrcit turc i les restes de l'IS van ocupar Efrîn el mes passat, han destruït tot el treball dur de la nostra gent per convertir els seus somnis en un futur democràtic.

Avui a Efrîn, els ocupants turcs i els seus aliats intenten controlar la vida de les dones i alliberar-los de la seva llibertat. Expliquen a les dones què han de vestir i com han d'actuar. Això és cruel, injust i ridícul al segle XXI.

Els ocupants turcs van nomenar un nou consell de govern que són tots homes que són només titelles controlades des de Turquia.

Efrîn era un lloc democràtic, lliure i civilitzat amb iguals drets per a dones i homes. Però ara els ocupants turcs intenten destruir la cultura de la nostra gent com la dictadura de Recep Tayyip Erdogan a Turquia, on ara no hi ha llibertat d'expressió i llibertat per als periodistes o l'oposició política.

A Efrî,n avui, els ocupants turcs intenten canviar la identitat kurda destruint la seva història i no se'ls permet parlar el seu propi idioma.

La dictadura Erdogan vol convertir a Efrîn en un estat turc i part d'això és canviar tot el que es tracti en paraules kurds al turc. Els nens a les escoles d'Efrîn estan aprenent turc. Els noms dels edificis han canviat a Turquia i els kurds són expulsats de casa seva.

Però si estudies la història kurda, aprendràs que els kurds mai es rendeixen. Erdogan ho sap. També sap que hi ha més de 25 milions de kurds a Turquia i tenen fam de llibertat.

L'estat turc ha trencat regles internacionals. Està comprometent amb la neteja ètnica. Erdogan ha de ser arrestat i portat a la cort internacional de crims. Europa i els Estats Units haurien de deixar de subministrar al seu règim armes per oprimir a la gent.

Quin és el significat de la llibertat?

Si la gent d'altres països es manté en silenci i deixa passar aquesta terrible injustícia i sofriment a les persones innocents d'Efrîn, què ensenyaran als seus fills sobre el significat de la llibertat, els drets de les dones i la democràcia?

No hem de callar i deixar que els països destrueixin la llibertat d'altres éssers humans.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada