dijous, 19 d’abril del 2018

Turquia ha desposseït avui 2 diputats més de l'HDP i ja en són 11


Dos diputats nous de l' Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble) han perdut el seu escó avui. Ja són onze els i les electes d'aquesta formació exclosos/es del parlament en el marc de vastes purgues, anunciant la seva formació. Aquesta mesura sorgeix de l'anunci de les primeres eleccions presidencials i parlamentàries a Turquia el 24 de juny quen en principi eren previstes per novembre de 2019.

Els dos electes purgats són Selma Irmak i Osman Baydemir per "propaganda" i per "insultar la policia" respectivament. Nou membres del partit estan actualment empresonats, inclosa la pròpia Irmak. Onze dels 59 diputats de l'HDP elegits el novembre de 2015, inclosos Irmak i Baydemir, van ser desposseïts del seu mandat.

"Els qui intenten usurpar la voluntat del poble seran enviats a les escombraries de la història, Irmak Baydemir seguiran representant a la gent!", Va respondre l'HDP en el seu perfil de Twitter. Baydemir va ser multat el gener d'enguany per dir en seu parlamentària que el Kurdistan era al seu cor.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada