dissabte, 28 d’abril del 2018

França envia reforços a Rojava, Kurdistan sirià

Els soldats francesos es van traslladar el dijous a Rimêlan, Kurdistan sirià. Van creuar la frontera sirià-iraquià i ja havien participat en operacions que pateixen ciutats sirianes com Manbij, ar-Raqqa i Deir ez-Zor. Les forces estan estacionades en cinc bases militars a les àrees controlades per les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG).

El president Emmanuel Macron es va reunir el mes passat amb una delegació de les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) i va assegurar l'aliança del suport de França en l'estabilització al nord-est de Síria. El president turc, Recep Tayyip Erdogan, va dir en una resposta humiliant cap a Macron: "Si l' observació de la Presidència francesa de que pot fer de mitjancer entre Turquia i les SDF és certa, aquesta tasca supera amb escreix la capacitat de la persona que ho va dir."

Després de la reunió, un alt funcionari kurd va dir que França enviaria més tropes al nord de Síria. El personal militar francès s'ha reunit amb els líders i fins i tot ha subministrat armes i equipament militar. En total més de 70 membres de la Força Especial francesa es despleguen actualment a la ciutat de Kobanê.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada