diumenge, 22 d’abril del 2018

Turquia afirma, ara, que Àustria i els Països Baixos "no es basen en valors democràtics"

Àustria i els Països Baixos han anunciat aquesta setmana que qualsevol campanya electoral en els seus estats pels polítics turcs abans del proper 24 de juny, no seran benvingudes i podrien bloquejar-se. "És evident que els primers ministres d'Àustria i els Països Baixos no estan recolzant-se en valors democràtics", va dir ahir el ministre turc d'exteriors d'Erdogan, Omer Celik. "Amb aquest enfocament, Àustria i Holanda estan enverinant valors democràtics en els seus propis països. D'aquesta manera, estan ajudant a difondre moviments polítics racistes hostils als valors de la Unió Europea ", va afegir.

Divendres, el canceller austríac, Sebastian Kurz, va dir que "qualsevol esdeveniment de campanya entre la important diàspora turca del país no serà benvingut. El lideratge turc sota Erdogan ha intentat durant anys intentar instrumentar comunitats d'origen turc a Europa; aquest ha estat el cas dels esdeveniments de la campanya de Erdogan i els dels seus seguidors ", va dir Kurz.

El primer ministre holandès Mark Rutte també va dir que les campanyes serien "indesitjables. Són eleccions turques, de manera que la campanya hauria de romandre a Turquia", va dir.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada