dimarts, 9 de maig del 2017

Consell Democràtic de Síria: Astana és només una coincidència d'interessos

La co presidenta del Consell Democràtic Sirià (MSD), İlham Ehmed, va parlar amb l'Agència de Notícies Hawar sobre l'acord assolit per Rússia, Turquia i l'Iran a Astana per a la creació de zones de des-tensió a Síria.

İlham Ehmed ha subratllat que: "Estem a favor la fi del vessament de sang a Síria, i la integritat de tota Síria amb una administració descentralitzada. L'aliança d'Astana de Turquia, l'Iran i Rússia no és més que una conseqüència de la coincidència d'interessos dels tres països ".

Ehmed ha assenyalat que Turquia pretenia legitimar Jabhat al-Nusra* i grups terroristes similars, a través d'aquesta aliança, i va dir que Rússia i l'Iran, d'altra banda, van acordar una desescalada de la guerra a les àrees esmentades pels seus propis interessos.

İlham Ehmed va assenyalar que Turquia va tractar de pertorbar la pau i la seguretat a les terres de l'Administració Autònoma de Síria del Nord a través d'aquest acord, dient: "Els refugiats, que Erdogan utilitza com a eina de xantatge contra els estats europeus, no estan anant a Turquia fa un temps. Erdogan no accepta que les forces de seguretat nord-americans actuïn conjuntament amb les YPG a la frontera aquest de l'Eufrates i les forces de seguretat russes actuïn conjuntament amb les YPG a l'Eufrates occidental, Efrîn, Tell Rifaat i altres àrees " .

* Des de 28.1.2017 aquest grup, abans branca siriana d'Al Qaida, s'ha dissolt dins de  Hay'at Tahrir al-Sham (Organització per a l'Alliberament del Llevant). El juliol de 2016 va canviar la seva denominació a Jabhat Fatah al-Sham i va trencar, formalment, amb Al Qaida.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada