dilluns, 8 de maig del 2017

La majoria de vots invalidats al referèndum d'Erdogan són kurds

Un percentatge desproporcionadament alt de vots ha estat considerat no vàlid en el referèndum del 16 d'abril. La majoria eren de províncies kurdes. L'empresa Konda ha elaborat un informe de 88 pàgines de llarg informe sobre l'anàlisi polítics i demogràfic de la consulta. Recep Tayyip Erdogan amb un 51,4 per cent afirma que va obtenir un 'sí' de la majoria. Però hi ha molts punts foscos. Per exemple a 9 de les deu províncies amb el nombre més alt de vots nuls van ser kurdes, on el 'no' campanya va prevaler.

Els 18 articles constitucionals "aprovats" el 16 d'abril va donar Erdogan amplis poders executius com ara l'autoritat per dissoldre el Parlament, declarar l'estat d'emergència, dictar decrets i formar un gabinet, així com la capacitat de nomenar la part superior judicial, burocràtic i funcionaris militars sense un vot de confiança del Parlament.

El percentatge a nivell nacional dels vots comptats que van ser declarades invàlides va ser de 1,8. No obstant això, la xifra va variar entre 3 i 3,7 per cent en Agri, Diyarbakir, Siirt, Mus, Hakkari, Van, Batman, Bingol i Sirnak.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada