diumenge, 7 de maig del 2017

PKK: la guerra de Síria podria estendre's aviat a l'Iran

El responsable de relacions exteriors del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), Riza Altun, ha considerat que l'Estat Islàmic està en una fase terminal i està emergint una aliança formada per Israel, Aràbia Saudita, Egipte i Jordània amb pes creixent i que pot estendre la guerra siriana a l'Iran.

"No crec que l'Iran pugui fer molt per aturar això. D'una banda tens Rússia furgant en el govern i de l'altre els EUA. Pot l'Iran, utilitzant els seus vincles amb el règim sirià i la seva presència física derrotar aquestes altres forces i apuntalar bloc s'hagi format?

Hi ha el perill que l'Iran perdi força a Síria. La seva presència pot ser trencada. El mateix és cert per a l'Iraq. Una nova formació de poder a l'Iraq, que rebi el suport de la Coalició internacional i la Unió Àrab pot significar un altre cop a l'Iran. Un cop a l'Iraq provocarà a una contracció interna dins de l'Iran. Si està vessant sang a l'Iraq i Síria, haurà de començar a fer la guerra, que s'està lliurant a l'Orient Mitjà, a l'interior del país. Perquè Iran és un mosaic de comunitats, religions i sectes. Si el conflicte s'estén a l'Iran serà apocalíptic, i si això succeeix l'Iran ja no serà capaç de corregir de nou".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada