dilluns, 22 de maig del 2017

Les SDF conquereixen Hamrat al-Ghannam i tallen la darrera línia de subministrament de Raqqà


Les darreres hores els moviments han estat claus. Estat Islàmic ja nota l'alè de les Forces Democràtiques Sirianes (Syrian Democratic Forces, SDF) prop d'ar Raqqà. Entre dissabte 20 i dilluns 22 han caigut diversos enclavaments importants:

- Combatents de les SDF recolzats per aviació dels Estats Units van ser capaços de capturar la ciutat de Badr, a uns 6 km a l'est de Raqqà.

- Paral·lelament, en el front oest, les SDF expulsaven els islamistes de les poblacions d'Andalous i Mazloum,

- En un altre movimen tles milícies democràtiques encapçalades per les YPG/YPJ aconseguien l'expulsió de l'IS de la ciutat Hamrat al-Raqqa Ghannam. L'oficial kurd de les SDF Habun Osman va confimar-ho a Ara News afegint-hi: "L'alliberament d'Hamrat al-Ghannam va ser una gran victòria per a les nostres forces i un cop dur per l'IS, ja que el grup ja no pot envia més suports dins de Raqqà".

Hamrat al-Ghannam era la darrera línia de subministrament de Raqqà. En les operacions desenes de militants de l'IS van morir o van resultar ferides.El 13 d'abril, les Forces Democràtiques Sirianes van llançar la quarta fase de l'Operació Ira Eufrates (Wrath of Euphrates).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada