divendres, 12 de maig del 2017

Les organitzacions kurdes d'Iran properes al PKK també criden al boicot


Komelgeha Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KODAR), Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK), Komelgeha Jinên Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KJAR) i Komalên Ciwanên Rojhilatê Kurdistanê (KCR)* han fet públic el seu posicionament en un comunicat llegit per Fûad Beritan (KODAR).

Segons les organitzacions properes al Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) "Reformistes i conservadors donen voltes sobre si mateixos. El discurs populista dels conservadors és de llarga data i va assolir la seva culminació amb l'elecció, l'any 2005, de Mahmoud Ahmadinejad com a president". Les diverses peticions de democratització del moviment kurd no són escoltades. "El sistema aplega totes les autoritats -en l'aspecte social, polític, econòmic i cultural-, no accepta cap actitud crítica, es presenta a si mateix com a immaculat en el millors dels casos, prova de disciplinar a la societat mitjançant l'economia i cerca de crear una societat alienada que renunciï a tots els drets i pensament a canvi d'una renda econòmica. Això, també, du a la ruina de les bases de l'economia social".

Iran avui és persa, sense matisos ni cap reconeixement de la pluralitat: "Una gran part del territori que és no persa s'ha convertit en una àrea on només els perses tenen projecció pública i només ells són escollits, això deriva en que el poder està en mans de persones que ignoren la voluntat popular." Les quatre organitzacions kurdes de Rojhilat (Kurdistan Est) consideren el "boicot com un deure històric". El 9 d'abril sis altres partits kurds de l'Iran van fer una crida similar però no hi ha hagut acord per a fer-la conjuntament amb les formacions properes al PKK.


* KODAR : Organització de la Societat Lliure i Democràtica del Kurdistan Est

* PJAK: Partit de la Vida Lliure de Kurdistan

* KJAR: Comunitat de Dones lliures del Kurdistan de l'Est

* KCR: Societat de la Joventut del Kurdistan

Logos de les quatre formacions. KCR no ha participat a la roda de premsa.


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada