dijous, 23 de novembre de 2017

5ª promoció de les Forces Especials de les HXP

Avui s'ha graduat la 5ª promoció de les Hêzen Taybet (Forces Especials) de les Hêzên Xwe Parastinê (HXP), Forces d’Auto Defensa del Cantó Autònom d'Efrîn. Aquesta agafa el nom del màrtir kurd Mustafà Sheikhmous*. Està composada per 50 combatents que s'han format durant 45 dies, en teoria intel·lectual i formació militar: Les HT estan especialitzades en la lluita als carrers, arts marcials i la intervenció ràpida, amb la supervisió d'una elit de les unitats antiterroristes per protegir les persones. Segueixen la línia de l'autodefensa en base a la frase tristament coneguda que "un kurd desarmat és un kurd mort".

El cap de les HXP, Bahjat Abdo, va assegurar "l'Estat turc des del començament de la revolució vol ocupar província Efr¨în, i sembrar la discòrdia i confusió entre els pobles de la regió, però les amenaces turques per ocupar la província són una il·lusió i rebran una resposta adequada en cas de pensar en posar en perill la seguretat i l'estabilitat de la regió d'Efrîn. No anem a renunciar ni a un centímetre d'Efrîn", va dir.

Els combatents de les Forces Especials van oferir una desfilada militar que incloïa moviments de tàctiques de lluita al carrer, intervenció ràpida i una revisió de les habilitats de combat.

* Mustafà Sheikhmous era un combatent que, en el deure de les forces d'autodefensa, va morir a Efrîn en l'acompliment de les tasques militars, en el 10 d'octubre de l'any passat.0 comentaris:

Publica un comentari