diumenge, 26 de novembre de 2017

Cerimònia dels 39 anys del PKK: "Si l'enemic està unit hem d'unir-nos"

Demà se celebra el 39 aniversari del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK). Una cerimònia militar a les muntanyes Qandil, Kurdistan de l'Iraq, ha commemorat l'efemèride. La mateixa ha comptat amb unitats de combat de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star). Murat Karayilan ‘Cemal’, de Saliurfa, sunnita, i cofundador del PKK ha participat en l'acte. Karayilan fou líder del PKK des de 1999 a 2005 en nom d’Öcalan i des de 2006 a 2013 en el propi. Cap de la KCK, escollit comandant en cap de les HPG el 2013 amb dos sots-caps. Cap del consell executiu del PKK fins el 2013. Guevarista maoista, autor de 12 manuals de guerrilla. Ell decidí instal·lar-se a Qandil.


La decisió de respondre al genocidi amb resistència nacional
Karayilan ha recordat els màrtirs de la causa i ha reivindicat el paper d'Abdullah Öcalan com a cap de la resistència. També els motius de la fundació del PKK: "Les primeres decisions preses al Congrés celebrat al poble de Fis no eren només sobre construir el partit. De fet, en aquest congrés, es va prendre la decisió de la resistència nacional. Perquè la nostra gent patia el genocidi i la massacre. El nostre partit ha fet una sortida històrica contra aquestes brutalitats i massacres. Els nostres militants del partit, i la nostra gent als carrers, a les masmorres, i resistència històrica èpica a les muntanyes han fet una clara mostra d'heroisme."

Sobre la ideologia del PKK en l'actualitat el veterà comandant ha recordat que "la revolució de la llibertat passa per la dona lliure. El poble kurd va ser un pioner de la democràcia i la llibertat a l'Orient Mitjà. La nostra gent no només li va donar un gran sacrifici als seus fills, ho van donar tot. Però avui som excel·lents."


"El colonialisme turc és hostil al poble kurd"
Sobre el futur el PKK té clar l'escenari. "El colonialisme turc és hostil al poble kurd amb un pensament nacionalista i xovinista. No només al nord del Kurdistan, sinó també al sud, a l'oest i a l'est són hostils. Vol que la política del genocidi continuï al Kurdistan. Per això, ara està desenvolupant projectes sobre Efrin. Però tothom hauria de saber que els projectes de l'enemic cap a Efrin causaran una llarga guerra. La guerra d'Efrin s'estendrà només a tot Kurdistan i Orient Mitjà, que no romandrà a Efrin. El colonialisme turc vol compartir amb si mateix la Rússia i l'estat iranià. Els administradors d'aquests estats han d'entendre la veritat d'aquest colonialisme. El colonialisme turc expressa clarament la seva hostilitat cap al poble kurd en un entorn internacional."


"Si l'enemic està unit hem d'unir-nos"
La resposta passa per la unitat. "La nostra gent també entén això; ja que si l'enemic està unit hem d'unir-nos. Hem de formar una unió nacional. També hem d'unir-nos a la unitat nacional d'àrabs, turcs, assiris, sirians i perses. Avui la marxa del poble kurd és la marxa de la llibertat. Ningú no pot aturar el flux de la història. La presència del PKK reforça l'estratègia del poble kurd i l'Orient Mitjà ".

Un immens biji ha ressonat per les muntanyes quan Karayilan ha acabat el seu discurs amb un emotiu ‘Biji Serok Apo, Bê Serok Jiyan Nabe’ (Visca el President Apo, No hi ha vida sense el Líder).

 
 

0 comentaris:

Publica un comentari