diumenge, 28 d’abril de 2019

El guanyador de les eleccions a l'Iraq reclama que els paramilitars iranians es retirin de Síria

Muqtada al-Sadr, que lidera el bloc més ampli del parlament iraquià, va emetre l'avís ja que Bagdad tracta d'equilibrar les relacions entre els rivals regionals de l'Iran i l'Aràbia Saudita i navegar per la confrontació creixent entre l'Iran i els Estats Units. Sadr va fer un total de deu suggeriments al govern iraquià amb l'objectiu d'evitar la participació en conflictes regionals, incloent "la retirada de grups iraquians afiliats a Hashd al-Shaabi i altres de Síria i retornar-los a l'Iraq sense demora immediatament".

Hashd al-Shaabi, xarxa paramilitar iraquià establerta per lluitar contra l'Estat islàmic (IS), hauria de retirar-se de Síria perquè l'Iraq no es poguessin enfrontar a un conflicte entre l'Iran i els EUA i Israel, va dir dissabte el clergue Muqtada al-Sadr. "Estic preocupat pel conflicte entre Iran i la unió bilateral [dels EUA i Israel] - la unió que és responsable de la fam de la gent pitjor i els humilia en el pretext del terrorisme", va dir Sadr a la declaració.

Hashd al-Shaabi es va establir el 2014 després que l'influent clergue de l'Iraq, el gran aiatol·là Ali al-Sistani, va emetre una fàtua demanant als iraquians que lluitessin contra Estat Islàmic, IS. Es va integrar oficialment a les Forces de Seguretat Iraquiana (ISF) el 2016, quan el parlament el va reconèixer com a Forces de Mobilització Populars (PMF).

A finals de 2017, diverses unitats d'Hashd van ser desplegades a Síria per donar suport a les forces de Bashar al-Assad, nomenat a dit pel seu pare i xiïta, en les lluites contra els grups de l’oposició i IS. Iran ha estat durant molt temps un important patró militar del règim d'Assad, desplegant milers de tropes i combatents de poder a Síria. Teheran insisteix que el seu personal a Síria és simplement com a assessors militars que no participen en el combat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada