dilluns, 15 d’abril de 2019

La històrica militant d'esquerres palestina, Leila Khaled, visita Leyla Güven

Laa icona de la resistència palestina d'esquerres Leila Khaled va visitar Leyla Güven que ha mantingut una vaga de fam durant 159 dies per exigir el final de l'aïllament del líder kurd, Abdullah Öcalan. Khaled va visitar Güven a la seva casa d’Amed / Diyarbakir el dilluns 15 d’abril.

Hi ha més de 7.000 presoners polítics kurds i milers de presoners polítics turcs, incloent-hi activistes polítics, periodistes, advocats i sindicalistes. Recentment, 18 advocats turcs van ser condemnats a 160 anys de presó col·lectivament per la seva tasca de defensa d’activistes polítics. Entre aquests presos polítics hi ha Ayse Duzkan, cofundadora de BDS Turquia i periodista i periodista feminista que ha continuat expressant la seva solidaritat amb presoners polítics palestins després d'haver estat empresonada. La mateixa Güven va ser acusada de "activitats terroristes" i va ser arrestada el 22 de gener de 2018 després d'oposició a l'ocupació i invasió militar de Turquia al nord-oest de Síria, inclosos els atacs contra les YPG.

La vaga de fam es va iniciar el 7 de novembre de 2018 dins del centre de detenció i Güven va continuar després del seu alliberament el gener de 2019. Güven va exigeix que Öcalan pugui rebre visites legals i familiars. Khaled va expressar que "Com més dura és la vaga de fam, més honorarà la lluita. Les persones i tots els amants de la llibertat del món respondran a les vostres accions."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada