dimecres, 24 d’abril de 2019

Les SDF creen una brigada armènia en el 104 aniversari del genocidi armeni a mans dels turcs

La milícia cristiana armènia s'ha creat a l'est de Síria com a part de les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF). El nom d'aquesta unitat és "Brigada del Màrtir Nubar Ozanyan" en homenatge a Nubar Oznayan (1), un comandant armeni del TIKKO (milícia comunista) assassinat durant la lluita contra l'Estat Islàmic a ar-Raqqà.

La brigada de Màrtir Nubar Ozanyan, ha anunciat el 24 d'abril que “Avui, en el 104è aniversari del genocidi armeni, estem orgullosos d'anunciar la fundació de la Brigada Màrtir Nubar Ozanyan, formada pels nens sobrevivents del genocidi que van començar a defensar-se. Com a fills del poble armeni, que van ser massacrats i exiliats al genocidi, avui ens reunim per defensar Rojava contra els atacs feixistes d’IS i de l’Estat turc i enfortir la revolució a Rojava. Basant-nos en la idea que un poble no té res si no té un exèrcit, vam formar una humil brigada per defensar el poble armeni i tots els pobles de Rojava.

Vam voler fer un pas per fer del 24 d’abril no només un monument commemoratiu al genocidi, sinó un dia de resistència contra els representants actuals del comitè feixista d’Unió i Progrés que van dur a terme el genocidi. Afavorits pel coneixement de que el genocidi que va succeir fa 104 anys avui continua amb formes diferents, vam formar la nostra força d'autodefensa contra tots els atacs d'opressió, tirania, massacres i assimilació.

La fundació de la nostra brigada ha de ser vista com una prova de que les idees i la lluita del camarada Ibrahim Kaypakkaya (2), que va parlar sobre el genocidi armeni quan ningú ho feia i que va despertar la flama el dia del genocidi, s'han mantingut vius. La fundació de la nostra brigada és també un pas cap a la realització dels somnis del comandant Nubar Ozanyan, martiritzat en la lluita contra el feixisme d’IS, que va ser alimentat pels imperialistes que són els enemics dels pobles del món. És un pas cap a l’organització de la força desorganitzada del poble armeni a Rojava i de defensar-los i de la revolució rojava.

Els pobles kurds, àrabs, sirians i assiris a la revolució de Rojava han format les seves organitzacions personals, brigades i regiments. És una necessitat que el poble armeni faci el mateix. Nosaltres, com la brigada de les màrtirs Nubar Ozanyan, sentim aquesta necessitat ardent i ens basem en els aspectes militars, ideològics, culturals i socials i en l'aprenentatge de la nostra llengua materna per no experimentar mai més un genocidi. Amb aquesta finalitat, organitzarem més i augmentarem la nostra autoorganització per fer créixer la nostra revolució."

___________________________________
(1) Orhan Bakırcıyan, Ozanyan era militant dell Türkiye Komünist Partisi / Marksist-Leninist (TKP/ML  una formació comunistamaoista  turca que combat a Rojava (Kurdistan de Síria) en suport a les YPG. La seva ala armada és el TIKKO. Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu (TIKKO, Exèrcit d'Alliberament de Treballadors i Camperol), que practica la guerra popular.

(2) Sobre Ibrahim Kaypakkaya veure 'Kurdistan, el poble del sol', de Jordi Vàzquez, publicat per Tigre de paper


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada