divendres, 12 d’abril de 2019

Els partits kurds celebren la designació de les forces armades iranianes com a grup terrorista

El Centre de Cooperació dels Partits Polítics de Rojhilat, Kurdistan iranià, han expressat la seva satisfacció per la decisió dels EUA. En un comunicat publicat el 8 d'abril de 2019, el president Donald Trump va anunciar la decisió del govern nord-americà de designar el Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica (IRGC) com a grup terrorista. Així mateix va anunciar que es publicarien els detalls de les noves sancions contra aquesta organització terrorista.


Quaranta anys de retard

"Malgrat que l’IRGC hauria d’haver estat designat com a grup terrorista fa quaranta anys, la recent decisió dels Estats Units és un pas benvingut des del punt de vista de les nacions oprimides d’Iran i, en particular, del poble kurd, que han patit més els actes terroristes de l'IRGC. No hi ha dubte que l'IRGC és un grup terrorista que interfereix en gairebé tots els països de l'Orient Mitjà. Per tant, la designació de l'IRGC com a organització terrorista estrangera (FTO) per part dels Estats Units està asegurada" afirma el Centre.

Cinc partits treballant en comú

El Centre de cooperació dels partits polítics del Kurdistan iranià va posar-se en marxa l'any 2018 i és format per cinc partits kurds iranians que s'oposen al règim teocràtic islamista de Teheran per tal de coordinar millor les seves activitats. El Partit Democràtic del Kurdistan-Iran (KDP-I), el Partit Democràtic del Kurdistan iranià (PDKI) i dues faccions de Komala* el conformen. A ells cal sumar-los el partit Sazmani Xebat aliat al grup opositor iranià MEK.

IRGC, un historial de sang i terror

Els partits kurds recorden que l'IRGC és responsable d'assassinats i segrestos, i van bombardejar les seves bases a l'Iran i a la regió del Kurdistan. Assenyalant els assassinats dels líders de PDKI, Abdul Rahman Ghassemlou a Viena el 1989 i Sadiq Sharafkandi a Berlín el 1992, on el règim iranià està implicat com a clares mostres d'atemptats terroristes planificats i executats per l'IRGC.

* Komala-Party of Iranian Kurdistan i Komalah-Kurdistan Organization of the Communist Party.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada