dissabte, 13 d’abril de 2019

L'alcaldessa de París visita el Kurdistan iraquià

La regió del Kurdistan continua refugiant centenars de milers de desplaçats de comunitats minoritàries que es neguen a tornar citant la manca de seguretat, infraestructura i llocs de treball.

Anne Hidalgo, l'alcaldessa de París, va visitar divendres un campament a la zona de Sharya de la regió del Kurdistan iraquià. També es va reunir amb el governador de Duhok, Farhad Atrushi, i el pare dominicà Michael Najeeb. Hidalgo es va informar de les oportunitats educatives que s'oferia als nens del campament i va escoltar la música tradicional local.
Quan militants de l’Estat Islàmic (IS) van arrasar al nord d’Iraq, més de 216.000 persones de religió yezidi de Shengal van buscar refugi a la regió del Kurdistan, segons ACNUR. L’estiu de 2014, IS va matar de forma sumària un nombre desconegut d’homes, dones i nens yezidi. Es van raptar unes 6.417 dones i joves. Alguns han escapat o han pagat rescat de la seva llibertat. A principis de març d'aquest any, 3.371 han estat rescatats i el parador de 3.046 segueix sent desconegut, segons dades del govern autònom del Kurdistan.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada