dimarts, 2 d’abril de 2019

Mor la presa en vaga de fam Yonca Akici, és la sisena

Yonca Akici era a la presó de dones de Şakran des de feia quatre anys per la seva ideologia i militància política. El 29 de març va intentar posar fi a la seva vida per protestar contra l'aïllament contra el líder popular kurd, Abdullah Öcalan. Akici havia estat en vaga de fam des de l'1 de març i, finalment, ahir va perdre la vida a l'Hospital Estatal de Çiğli, on havia estat presa greument ferida. Després de l'autòpsia, el cos serà enviat a la ciutat kurda Ağrı per enterrar-lo. Els cossos de Zülküf Gezen, Ayten Beçet i Zehra Sağlam van ser retinguts pel règim turc i enterrats en silenci sense la participació de familiars i persones, mentre que només alguns membres de la família van poder assistir.

Declaració del PKK

El Comitè Executiu del PKK va fer una declaració sobre les accions de sacrifici a les presons dient: "La Gran Resistència a la Vaga de la Fam, que ha estat desenvolupada per la nostra gent a tot el món, ha assolit un nivell important per difondre's a tot el món. La resistència s'ha dut a terme amb el lema "Anem a trencar l’aïllament, destruïm el feixisme. Amb les eleccions locals del 31 de març, sembla que el col·lapse AKP-MHP esdevindrà més clar. Sens dubte, aquesta resistència té com a objectiu derrocar la mentalitat i la política genocida feixista, acabant amb el sistema de tortura i aïllament d'Imali és una resistència heroica i una resistència a la llibertat.


Per tant, és important i necessari entendre correctament la línia d'actuació i no dur a terme accions individuals. Hi ha algunes accions que no s'han de repetir. Aquestes són les accions dels camarades Zülküf, Uğur i Ayten. Creiem que tots els camarades de les presons actuaran amb aquesta consciència, no pas individualment, sinó de manera organitzada. "

Des de la posada en marxa d’actuacions contra la vaga de fam que demanen la fi de l’aïllament contra Abdullah Öcalan, sis persones han perdut la vida, cinc d’ells a presó (un home i tres presoneres) i un exiliat a Alemanya. Es tracta, doncs, de la sisena mort en la protesta de l'aïllament. Les altres persones que van acabar les seves vides són:

- Uğur Şakar (21 de febrer, Alemanya),

- Zülküf Gezen (17 de març, presó de tipus F Tekirdağ n º 2),

- Ayten Beçet (22 de març, presó tancat de les dones Gebze Type-M),

- Zehra Sağlam (24 de març, presó Oltu Type-T).

- Medya Çınar (25 de març, presó de Mardin tipus E)

- Yonca Akici (1 d'abril, presó de Şakran)0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada