dimecres, 3 d’abril de 2019

Els Free Burma Rangers, l'ONG que està ajudant a Baghouz

L'entitat va ser fundada a Birmània en el marc de la guerra entre l'estat birmà i la minoria nacional karen, cristiana. Des de llavors ha ajudat les diferents nacions que pateixen el jou budista; shan, karen, arakan musulmans, kachin, karenni o naga. 

El 2014 aquesta organització d'inspiració cristiana va enviar la seva primera missió a l'exterior, concretament al Sudan. El 2015 va aterrar al Kurdistan on ha desenvolupat una enorme feina en especial a indrets on les ONG amb més renom simplement ni han fet aparició. Free Burma Rangers va ser present a Mossul quan es va llençar l'ofensiva contra la ciutat iraquiana i va ajudar a civils i combatents. 


Ara és l'única ONG que s'ha desplegat a Baghouz on està ajudant de forma diària, especialment mèdica, la població que surt de la ciutat ja siguin presoners de l'Estat Islàmic, les seves famílies o civils. Cal recordar que les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) consideren les famílies de membres de l'IS com a civils, no com a presoners.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada