divendres, 6 de setembre del 2019

La cap del CHP a Istanbul, que va guanyar les eleccions locals, condemnada a 9 anys de presó

Un tribunal ha condemnat Canan Kaftancıoğlu, presidenta del Partit Republicà del Poble (CHP) a 9 anys, vuit mesos de presó per haver insultat el president i difondre propaganda terrorista. Kaftancıoğlu, no anirà immediatament a presó pendent de la seva apel·lació. Kaftancıoğlu és acusada d’insultar el govern i els servidors públics, incitar a l’odi i a la enemistat, principalment a partir dels tuits publicats entre el 2012 i el 2017.

Kaftancıoğlu va tenir un paper important a les eleccions municipals d’Istanbul, que van provocar que el CHP es fes càrrec de l’alcaldia, que havia ocupat el partit governant del president Recep Tayyip Erdoğan i els seus predecessors islamistes durant els darrers 25 anys.

"Ni tots vosaltres ni jo me'n mereixíem això. Si la sentència judicial no està en línia amb la llei i es basa en els desitjos del poder polític, vol dir que no hi ha cap llei en aquest país ", va dirla condemnada.

El tribunal d’apel·lació pronunciarà ara un veredicte en un termini de sis mesos i després es podrà recórrer la decisió davant el Tribunal de cassació, el màxim tribunal d’apel·lació de Turquia.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada