divendres, 20 de setembre del 2019

La fiscalia turca s'inventa un nou cas contra Selahattin Demirtaş després que el TEDH dictaminés que ha de ser alliberat


La fiscalia turc ha obert una nova investigació sobre Selahattin Demirtaş i Figen Yüksekdağ, ex líders del Partit Demòcrata dels Pobles (HDP). El fiscal de la capital Ankara ha demanat que siguin re-arrestats, mentre els seus advocats demanaven que fossin alliberats en llibertat condicional després que el 9 de juliol el TEDH (Tribunal Europeu de Drets Humans) dictaminés que ha de ser alliberat.
“No hi ha judicatura, ni justícia, ni llei, ni jutges. No només per a nosaltres, per a cap de vosaltres tampoc", va dir Demirtas a Twitter. Demirtas ha estat gairebé tres anys a la presó i s’enfronta a diversos casos judicials relacionats amb la seva ideologia.

Un tribunal turc va dictaminar a principis d’aquest mes que havia de ser alliberat mentre continués el judici en el cas principal contra ell. Però una condemna a quatre anys i vuit mesos de presó que va rebre el setembre passat per comentaris que va fer en un discurs el 2013 va impedir la seva posada en llibertat.

Els advocats de Demirtas van sol·licitar la subtracció d'aquesta sentència durant els tres anys que ha passat a la presó, cosa que el convertiria en elegible per a la llibertat condicional.

El tribunal va acordar-ho i els seus advocats van sol·licitar la seva llibertat en llibertat condicional el divendres, segons va dir el HDP en un comunicat. Clarament el fiscal cerca evitar la seva posada en llibertat sol·licitant de nou la seva detenció.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada