dissabte, 28 de setembre del 2019

L'Iran executa 7 kurds en dos dies


El règim teocràtic iranià ha executat set reclusos kurds amb diferents càrrecs en dos dies. Segons la informació obtinguda per l'Organització de Drets Humans de Hengaw, Soltan Fathi Rad va ser executada a la matinada del dimecres (25 de setembre) a la presó central de Brujerd, província de Lorestan.

Fathi Rad va passar els darrers quatre anys a la presó esperant l'execució a càrrec de presumptes delictes relacionats amb les drogues. Les autoritats clericals també van executar "Mojtaba Soleimani", de 31 anys, a Kermanshah. Va ser condemnat a mort per participació en un cas d'assassinat.

Un dia abans, es van dur a terme sentències d’execució d’altres quatre reclusos a Urmiya, Azerbaidjan Occidental. Fonts locals van identificar els homes com "Raoof Azadikhah", "Ebrahim Ahmadipour", "Shahabaddin Mohammadpour" i "Ali Amizadeh".

L’execució de l’última interna, "Leyla Zarafshan", a primera hora del dijous, va portar a set els kurds executats a set en dos dies. Zarafshan va rebre la pena de mort per presumpta acusació d’assassinat del seu marit.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada