dijous, 5 de setembre del 2019

Periodistes Sense Fronteres: La República Islàmica és ara la major presó mundial de dones periodistes

Segons l’organització internacional de periodistes amb seu a París, Reporters Sense Fronteres (RSF), en l’últim informe publicat a l’agost, ha declarat l'Iran a la presó més gran del món per a dones periodistes: "Reporters Sense Fronteres (RSF) està alarmat per una nova onada de detencions i interrogatoris de dones periodistes des de principis d'agost a l'Iran. La República Islàmica és ara la major presó mundial de dones periodistes, amb un total de deu que actualment són retingudes ”.

"Ja de per si un dels cinc principals estats que empresona periodistes del món, l'Iran acumula més dones en relació amb les seves activitats periodístiques que qualsevol altre país del món", va dir Reza Moini, la responsable del gabinet Iran/Afganistan de RSF. "Fem una crida a Javaid Rehman, el relator especial de les Nacions Unides sobre la situació dels drets humans a l'Iran, perquè intervingui amb la màxima urgència per obtenir el seu alliberament i per abordar la desastrosa situació de llibertat de premsa en aquest país", va informar.

L’Iran se situa al lloc número 170 dels 180 països de l’índex mundial de llibertat de premsa de RSF del 2019. Els noms de les dones periodistes van ser presentades per RSF, que actualment estan empresonades al règim clerical musulmà xiïta són: Sanaz Allahyari, Marzieh Amiri, Shima Entessari, Noushin Jafari, Avisha Jalaluddin, Farangis Mazloom, Assal Mohammadi, Nargess Mohammadi, Sepideh Moradi i Hengameh Shahidi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada