dissabte, 28 de setembre del 2019

Un kurd de Wan condemnat a 12 anys de presó "per insultar Erdoğan" a xarxes socials


Un tribunal turc va condemnar un home de la província oriental de Van a presó per insultar el president turc Recep Tayyip Erdoğan a les xarxes socials, va informar diumenge el lloc de notícies independent T24.

Burhan Borak va ser condemnat a 12 anys i 3 mesos de presó per set publicacions a les xarxes socials el 2014. El jutge va rebutjar sol·licitar l’ajornament del càstig. Amb això, cada publicació en xarxes socials va rebre un any i 9 mesos.

La sentència és "el càstig més sever" pel que fa a insultar els casos del president turc, segons l'advocat de Borak. "Aquests càstigs no són sorprenents en un país on el poder judicial no sigui independent. Recorrerem a un tribunal superior sobre la sentència donada. Espero que prevalgui la justícia", va dir Borak.

A Turquia, insultar el president comporta una pena de presó d'entre un i quatre anys, segons el Codi Penal turc. El govern turc ha estat utilitzant publicacions de publicitat social, dibuixos animats, reportatges i altres articles com a proves per acusar la gent d’insultar el president. I el nombre de casos ha augmentat notablement des que el 2014 va assumir el càrrec Erdoğan.

Entre el 2010 i el 2017, es van presentar 12.893 casos d’insultar el president, va dir l’activista acadèmic i cibernètic, el professor Yaman Akdeniz, en un informe a l’agost. D’aquest total, 12.305 van ser presentats per advocats representants d’Erdoğan.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada