diumenge, 29 de setembre del 2019

"Si Turquia continua insistint en la guerra bé ens haurem de defensar"


El portaveu del Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD), Salih Muslim, ha afirmat que "Les intencions de l'estat turc no són cap secret. Però ara és un problema dels Estats Units i de la Coalició Internacional". "Hi ha llocs d'observació turcs a la franja de frontera. Així ningú serà capaç de creuar la frontera. Però, fins i tot així, l'estat turc no està satisfet perquè vol envair la zona i crear una regió lliure de kurds. Això és per descomptat, inacceptable. Segons la nostra opinió, Turquia hauria de separar-se d’aquestes idees".

"Hi ha hagut acord sobre la zona segura entre Turquia i els Estats Units. Les Syrian Democratic Forces (Forces Democràtiques Sirianes, SDF) van estar d'acord i ja han adoptat mesures pràctiques per implementar l'acord. Tot i això, l'estat turc està buscant formes d'evadir l'acord. No és la nostra problema, però un problema dels EUA i de la coalició".


Els genocides Àssad


Després de prendre el poder a Síria el 1963, el partit Baas va decidir construir un "cinturó àrab" de 350 quilòmetres de llarg de 15 quilòmetres i al llarg de la frontera amb Turquia per canviar l'estructura ètnica a favor de la població àrab. Com a part del projecte d'Arabització, es van construir desenes de nous pobles i milers de famílies àrabs de Raqqà i Alep es van establir a la zona a principis dels anys 70. Els kurds van ser expulsats o deportats de la seva pàtria ancestral, van expropiar les seves terres i van ser adjudicades als àrabs recentment instal·lats. El règim també va privar els kurds de la seva ciutadania i va arabitzar tots els topònims kurds.

"El govern turc vol crear una situació similar ara. Es preveu que una part de la població formada per jihadistes contractats s'hauria de situar en zones que no són seves. Es pot acceptar mai? Som partidaris de tornar tots els sirians a la seva terra.  De totes maneres, la resposta a la pregunta de per què Turquia vol traslladar la gent del sud del país a la seva pròpia frontera ".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada