diumenge, 8 de setembre del 2019

Onada d'atacs de la resistència kurda a l'Iran amb 2 militars morts i 9 ferits


L'agència Tasnim parla d'un atac de forces de la resistència kurda a la frontera, concretament a la regió kurda de Mariwan, aquesta nit. El Cos de Guàrdia Revolucionària Islàmica (IRGC), considerat terrorista pels EUA, hauria disparat sobre els kurds que haurien respost a l'atac. Un islamista hauria mort i un altre ha quedat ferit.

La nit del 6 de setembre un altre islamista de l'IRGC va ser abatut per la resistència al poble kurd de Zkriyani, també a Mariwan, dins la província del Kurdistan*. Simultàniament la resistència va atacar una posició iraniana a a Shno, a la província kurda d'Azerbaidjan Oest. Un quart xoc va ocórrer a Sardasht, dins la mateixa província contra obrers al servei de l'Iran. Dos d'ells i sis policies van quedar ferits. Cap moviment kurd ha assumit els atacs que arriben després que els islamistes van matar dos membres del KDP-I a finals d'agost.

* El Kurdistan iranià està conformat per quatre províncies i parts de dues més (Mahadan i Lorestan). Una de les quatre primeres s'anomena Kurdistan.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada