diumenge, 12 d’abril del 2020

Empresonat el militant ecologista kurd Dler Khosravi

L'activista mediambiental detingut Dler (Yadollah) Khosravi ha estat traslladat a la presó central de Sanandaj després d'un mes d'interrogació. El tribunal ha fixat una fiança de 200 milions de tomans (moneda iraniana) per a la seva posada en llibertat.

L’1 de març, les forces de seguretat afiliades al Servei d’Intel·ligència de Sanandaj van detenir aquest membre del Moviment Verd del Kurdistan mentre buscaven la seva llar familiar al poble de Zanan. Dler Khosravi també va ser arrestat anteriorment el 2007, però va ser alliberat després de diversos mesos per acusacions de col·laboració amb un dels partits de l'oposició kurd.


En sentit contrari l'Iran ha decretat una amnistia per part del poder judicial amb motiu de Nowruz (Newroz, any nou dels pobles iranians). El pres polític kurd Bashir Pirmawane ha estat alliberat de la presó central d’Urmia/Orumiyeh després de tres anys a la presó, segons la Xarxa de Drets Humans del Kurdistan (KHRN.

Aquest pres polític havia estat privat del dret a llibertat condicional durant el seu temps a la presó. Va passar una vaga de fam durant diverses setmanes a l’agost i al febrer per protestar per no rebre el seu alliberament condicional.

Bashir Pirmawane va ser arrestat el març del 2016 per les forces de seguretat a Orumiyeh i condemnat a cinc anys de presó per acusacions de col·laboració amb un partit opositor kurd. La seva condemna a cinc anys de presó es va reduir més tard a quatre anys per la llei de "Presentació al Veredicte".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada