diumenge, 12 d’abril del 2020

Iran executa el kurd Mostafa Salimi

L'Iran va executar ahir el kurd Mostafa Salimi. Havia aconseguit escapar recentment de la presó de Saqez a l'Iran després del brot de coronavirus. Tot i això, les autoritats el van tornat a arrestar i han trucat a la seva família per comunicar l'assassinat. Salimi, potser s'havia refugiat a Sulaymaniyya (en kurd Silêmani) i hauria estat entregat a l'Iran per les forces iraquianes però aquest extrem no ha estat confirmat.


Mostafa Salimi era del poble d'Ilou a Saqqez, Rojhilat (Kurdistan de l'Est). Nascut el juliol de 1967, fou detingut el 6 d'abril de 2003 i condemnat a execució per un tribunal revolucionari islàmic pel càrrec de moharebeh (literalment enemistat contra Déu), i pertinença a partits de l'oposició kurda ja que va ser membre del Partiya Demokrat a Kurdistana Îranê (PDKI)durant uns anys i havia tornat a Saqqez després de la separació del partit.

Portava 17 anys en presó a les presons de Sanandaj i Saqqez sense tenir dret a la sortida temporal de la presó. Mostafa Salimi, juntament amb 70 presoners, van escapar de la presó de Saqqez el 27 de març i van ser rearrestatdesprés de deu dies per part de les forces de seguretat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada