dissabte, 4 d’abril del 2020

La policia turca ataca el funeral de Helin Bölek fins i tot dins del cementiri


El president islamista turc R.T. Erdogan ha mobilitzat milers d'agents que han ocupat la ciutat d'Armutlu on la cantant kurda Helin Bölek havia de ser enterrada. La policia del règim ha llençat canons d'aigua contra les persones que participaven en el comiat a la música de 28 anys morta divendres 3 d'abril després de 28 dies de vaga de fam. Els policies del govern islamista turc fins i tot han entrat dins del cementiri on han llençat aigua i gasos lacrimògens. A Istanbul la concentració en record a la música ha es6tat avortada per la policia d'Erdogan que ha arrossegat els civils que hi participaven. Es desconeix el nombre de persones detingudes.

Ibrahim Gökçek, músic en vaga de fam des de fa gairebé 300 dies ha acomiadat la seva companya abans del funeral. Gökçek, turc, ha apuntat al govern d'Erdogan de la mort de Bölek: "Heu mort a una noia de 28 anys". I ha afirmat que continua amb la seva protesta tot i que està molt afeblit i podria morir en qualsevol moment. Per la seva part el grup Yorum ha ratificat que manté la protesta inicial de fa gairebé un any:
- Retirar la prohibició dels concerts de la formació musical
- Retirar la inscripció del Grup com a "terrorista" per la seva música
- Alliberament dels músics presos per Erdogan
- Retirada dels casos judicialment oberts
- Aturar els assalts policials contra el centre cultural Idil

Ibrahim Gökçek, en vaga de fam des de fa gairebé 300 dies acomiada la seva companya del grup Yorum la kurda Helin Bölek morta ahir després de 288 dies de vaga de fam 


El funeral abans de ser atacat
Fèretre de la música kurda Helin Bölek amb clavells, símbol de l'esquerra a Turquia

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada