dimecres, 22 d’abril del 2020

Rojava obre el primer hospital especialitzat per a casos de coronavirus

"Esperem desesperadament que es pugui contenir aquest primer cas Covid-19 al nord-est de Síria o que les conseqüències siguin impensables"ha afirmat Sonia Khush de Save the Children. Save the Children va ser clau al nord-est de Síria, una regió amb "menys de 30 llits de cures intensives, només 10 ventiladors per a adults i només un ventilador pediàtric". La instal·lació de 120 llits, prop de la ciutat kurda de Hesîçe/Al-Hasakah, després de la primera mort de Covid-19 al nord-est de Síria, el 17 d'abril, segons va dir dilluns 20 la Mitja Lluna Roja Kurda (Heyva Sor e Kurdistanê) amb la que el KurdisCat ajuda en la recollida de fons per la crisi sanitària.

Rojava (Kurdistan de Síria) acull diversos camps de desplaçats hiperpoblats, com Al-Hol, on resideixen 70.000 persones, incloses famílies de membres del grup de l'Estat Islàmic. L’Oficina de Coordinació d’Afers Humanitaris de les Nacions Unides (OCHA) també ha començat a construir una unitat d’aïllament fora del campament d’Al-Hol, amb capacitat per a 80 llits.

El co-director de la Mitja Lluna Roja, Sherwan Bery, va dir que l'hospital "només s'ha de centrar en els casos d'infecció per Covid-19" i mantenir-los tots al mateix lloc en lloc de diferents hospitals. La idea és "no estendre la contaminació a altres zones". "Ens estem preparant per als casos moderats", va dir Bery, però també es van continuar fent gestions per establir una unitat de cures intensives per a casos greus, allà o en un altre lloc. Va dir que es disposaran d'altres instal·lacions a les ciutats de Raqqa i Manbij.

La instal·lació inclou un gran vestíbul amb llits separats a diversos metres i equipat amb màscares d’oxigen altes. En global a Síria s'han reportat trenta-nou casos i tres morts a territori sota el control del govern sirià.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada