dimecres, 8 d’abril del 2020

La mare d'una activista pro drets humans iraniana diu que el govern està matant la seva filla


Narges Mohammadi, activista de drets humans iraniana, vicepresidenta del Centre de Defensors dels Drets Humans, dirigit per la Premi Nobel de la Pau Shirin Ebadi, és víctima d'un intent deliberat del govern iranià contra la seva vida. Fou detinguda per primera vegada el 1998 però actualment és empresonada per una condemna de 2016. El maig d' aquell any, un tribunal revolucionari de Teheran va declarar culpable a Mohammadi d' “establir i executar el grup secessionista il·legal Legam”, un moviment pels drets humans que fa campanya per abolir la pena de mort. Va rebre una condemna a 16 anys de presó. El gener de 2019, l'activista de la minoria àzer va anunciar que havia iniciat una vaga de fam, juntament amb el ciutadana britànica iraniana també detingut Nazanin Zaghari-Ratcliffe, a la presó d'Evin de Teheran, per protestar perquè se li negués l'accés a l'assistència mèdica.

Les autoritats iranianes han alliberat fins a 100.000 presoners el darrer mes. Malgrat això, es neguen a alliberar Narges Mohammadi. Ozra Bazargan, mare de Narges ha denunciat la condició actual de Narges:

"Des de fa uns dies, Narges ha tingut una tos intensa, mal de gola i mal de pit.
La meva filla ha patit una embòlia pulmonar [coàgul de sang als pulmons] i té danys pulmonars greus. Ha estat sota l'atenció d'un especialista i utilitzava un esprai respiratori especial.
Acuso el Ministeri d'Intel·ligència d'intentar matar Narges Mohammadi".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada