dijous, 9 de juliol del 2020

Estat Islàmic reapareix matant una agent d'Asayiş (policia kurda) a Síria

Khadija Abbas al-Abbas, membre de les Asayiş o Forces de Seguretat Interna de la Síria del Nord i de l'Est, va ser enterrada ahir a la ciutat d'Abu Khashab, a Deir al-Zor, després de ser assassinada en una emboscada de l'Estat Islàmic.

L'agència cristiana Syriac Press va informar que va morir aquest dilluns "després que homes armats en motocicletes, que se sospitava que eren membres de l'Estat Islàmic, obrissin foc en un vehicle Asayish a la carretera d'Abu Khashab, a l'oest de Deir al-Zor". L'Estat Islàmic després va reclamar la responsabilitat de l'atac a través de l'agència de notícies Amaq.

Estat Islàmic ja havia assassinat dones membres d’Asayiş a Manbij a principis d’any. El grup islàmic també va dirigir atacs contra cases de dones que es van establir a Raqqà i Deir er-Zor per promoure els drets de les dones. Lina Abdulwahid, una membre femenina del partit Futur de Síria, va sobreviure a un intent d'assassinat per part de l'Estat Islàmic el novembre passat a la zona de Suwar, a Deir al-Zor.

"Les dones de la regió tenen un paper important en el futur. Això és considerat com una amenaça per l'IS que han amenaçat les dones que treballen amb l'administració [autònoma], sinó també la de Turquia i els seus mercenaris. El grup Ahrar al-Sharqiya, de suport turc, va executar de manera sumària el polític femení Hevrin Khalaf a mitjans d'octubre de 2019 com a part de l'ofensiva transfronterera d'Ankara. Un drone turc també va matar tres activistes kurdes el 23 de juny a Kobanê.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada