dilluns, 27 de juliol del 2020

Iran condemna a presó una activista kurda que s'havia entregat a canvi d'immunitatUna activista kurda va ser condemnada a 15 anys de presó per un tribunal iranià, va informar diumenge un monitor de drets humans. Segons Hengaw, Shahnaz Sadeghifar, de 32 anys, està acusadade ser membre del Partit de la Llibertat del Kurdistan (PAK) i se li va condemnar una pena de 15 anys de presó. Sadeghifar va ser membre del Partiya Azadi Kurdistan (PAK) durant tres anys i després de renunciar al partit l'agost de 2019, va tornar a l'Iran amb la seva filla de 15 anys.
"Shahnaz Sadeghifar i la seva filla, Aynaz Zare, van passar dos mesos a la seu de l'Ettela'sat (Servei d'Intel·ligència) a Urmia i van ser traslladades a la sala de dones de la presó central de la ciutat el novembre de 2019", des d’aleshores, totes dues han estat detinguts a la presó central d’Urmia. L'informe no menciona quin seria el destí de Zare.

Un membre de la família va declarar quan va parlar amb Hengaw que les autoritats iranianes havien donat a Sadeghifar una garantia de conducta segura abans de tornar a l'Iran. Tot i així, va ser arrestada i jutjada.

Un informe del lloc web de notícies Iranwire va assenyalar: "d'acord amb la llei iraniana, [Sadeghifar] havia rebut una" carta d'immunitat "de la divisió d'intel·ligència del Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica (IRGC) d'Iran. El document, segons va declarar l'agència, va declarar que, com a ex-membre de PAK, "no hauria de fer front a acusacions penals". Segons les lleis de la República Islàmica, “els membres dels partits d’oposició kurds, si tornen a Iran per si sols i porten una carta d’immunitat, estan sotmesos a les lleis d’amnistia originàries establertes per l’aiatollah Khomeini. "

Hoshmand Alipour, de Sardasht, i Mohammed Ostadqader, de la ciutat de Saqqez - van ser arrestats el 3 d'agost de 2018. Les autoritats iranianes els van acusar de complotar atacs a les províncies del Khuzestan i del Kurdistan. Tots dos continuen a la presó i, segons fonts del PAK, han estat torturats pel govern iranià. El maig del 2020 que Ali Arefi va ser condemnat a 15 anys de presó després que el 2017 fos arrestat per les forces d’intel·ligència d’Oshnavieh.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada