dissabte, 18 de juliol del 2020

Iran intenta matar un polític kurd exiliat als Països Baixos

Sadegh Zarza, l'ex membre del líder del Partit Demòcrata del Kurdistan Iranià (PDKI), de 64 anys, va sobreviure dissabte a un intent d'assassinat a la ciutat holandesa de la capital frisona, Leeuwarden, un atac que la seva família va culpar al govern iranià. Zarza va ser apunyalat diverses vegades al cap, al coll, a l'estómac i al pit, però que ha sobreviscut.

"Va estar a la llista d'objectius del servei secret iranià", va dir a l'agència local de notícies el germà de Zarza. "Fa anys, el BVD (servei d'intel·ligència holandès) també va impedir un altre intent d'assassinat contra el meu germà", va dir, i va afegir que l'atac era un missatge de l'Iran. "Ni tan sols a l'estranger, l'oposició no és segura."

La policia holandesa ha detingut un home iranià de 38 anys a la localitat i ha començat a interrogar-lo en el marc de la seva investigació.

Segons el Leeuwarden Courant, un antic company de classe a l'Iran va trucar recentment a Zarza als Països Baixos i va demanar, a favor, que donés alguna ajuda al seu fill que estava a punt de començar els estudis a Rotterdam. Zarza va acceptar trobar el fill a l'estació de tren de Leeuwarden. El sospitós feia hores que esperava a l'estació amb un ram de flors. Un testimoni local va dir al diari: "Quan va arribar la víctima, es va dirigir cap al cotxe. No intercanviaren cap paraula; res. Tot seguit el va apunyalar per la finestra del seient del passatger. "

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada