dimarts, 21 de juliol del 2020

Turquia segresta la neboda de Salih muslim, dirigent de Rojava (Kurdistan de Síria), de les YPJ


Dalia Mahmoud Muslim, neboda del líder del Partit de la Unió Democràtica (PYD), Salih Muslim, va ser segrestada pel Servei d’Intel·ligència Turc (MIT) al Kurdistan del Sud (Iraq) mentre era allà per una cura.

La família va dir que Dalia M. Muslim, de 21 anys, va ser segrestada per autoritats turques al Kurdistan del Sud i va denunciar la col·laboració del Govern Regional del Kurdistan (KRG) amb els serveis d'intel·ligència turcs. La família també ha contradit les declaracions de l'agència de notícies turca Anadolu, que va anunciar que la jove s'havia "rendit" a les autoritats turques el passat 15 de juliol.

Mahmoud Muslim, el pare de la jove, va dir que la seva filla es va unir a les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) fa gairebé tres anys per defensar la seva terra i les persones del nord-est de Síria. En afegir que la seva filla havia anat al Kurdistan del Sud per fer-se un tractament i que havia de tornar a Síria.


La família va fer una crida a les organitzacions de drets humans i va exigir a les institucions pertinents que intervinguessin per fer pressió sobre les autoritats turques per assegurar el retorn dels joves. dona amb seguretat a casa seva a Kobanê.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada