dissabte, 18 de juliol del 2020

L'Iran reconeix l'execució de 2 dels seus oficials per part de la resistència kurda

Dos oficials del govern iranià van ser assassinats a la tarda del dimecres 15 de juliol durant un enfrontament amb un grup d'oposició kurd a les parts occidentals de la província del Kurdistan d'Iran, segons van informar dijous els mitjans de comunicació afiliats al Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica (IRGC). Altres dos van resultar ferits i que no hi ha hagut víctimes al costat dels combatents de l’oposició que van fugir de l’escena poc després.

L’agència Tasnim va citar una declaració del centre de comandament Hamza Saiyid-al-Shohada de l’IRGC afirmant que l’incident es va produir al poble Bulbar del districte de Hawraman, al comtat de Sarvabad, situat a prop de la frontera occidental de l’Iran amb la regió del Kurdistan de l’Iraq.

L'IRGC va afirmar a més que dos oficials de l'organització Basij -una entitat terrorista paramilitar que opera sota l'IRGC- van ser objectius de "membres d'un grup terrorista afiliat a la prepotència global".
"Arrogància global" és un terme general que solen utilitzar les autoritats iranianes per referir-se als Estats Units, els estats europeus i Israel.

A la nit del dijous, cap grup encara havia reclamat la responsabilitat de l'atac però tot apunta a la resistència del
Partiya Demokrat a Kurdistana Îranê (PDKI, Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran).


Hengaw, una organització de drets que documenta aquests incidents, va declarar en el seu informe que un grup d'oposició kurda no identificat havia estat implicat en el compromís, citant fonts informades de seguretat. També va especificar que dos membres de l’IRGC van morir, que
Després de l'incident, el comandant de l'IRGC a la província de Kurdistan Saiyid-Sadiq Hosseini va prometre "venjança severa" contra els autors.

L’Iran ha escorcollat ​​repetidament les zones de la frontera occidental per dirigir els presumptes combatents de l’oposició, sovint resultant en danys ambientals. Les operacions transfrontereres també han assassinat desenes de membres de grups d'oposició kurds i civils locals.

El darrer intercanvi armat arriba un dia després que les autoritats iranianes executessin condemnes a mort de dos presos polítics kurds condemnats per haver participat en el bombardeig d’un desfilat militar una dècada abans, en un judici que els grups de drets han declarat àmpliament com a “injustos”.

Enmig dels índexs elevats de l'ús de les execucions a l'Iran, Amnistia Internacional va dir en un informe publicat dimecres: "Hi ha hagut una alarmant escalada en l'ús de la pena de mort contra manifestants, dissidents i membres de grups minoritaris a l'Iran."

En els primers sis mesos del 2020, al voltant del 24 per cent de tots els executats a l'Iran han estat kurds.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada