diumenge, 12 de juliol del 2020

Mor la guerrillera Amara Roj en combat contra els ocupants turcs


La guerrillera Amara Roj, de Serhat, es va unir a les files de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) el 2015, explicant el perquè de la seva elecció de la següent manera:

"Un dels meus parents va immolar cremant el seu cos a la presó del nostre president [Abdullah Öcalan] el 15 de febrer de 1999. Vaig quedar molt impressionat per la seva determinació i voluntat. A més, la revolució i la guerra a Rojava em van atraure a les files de la llibertat. A la guerrilla em va impressionar el companyerisme i la construcció junts en tots els àmbits de la vida."


Amara va ser una de les que es va refugiar en la cançó i la poesia. Mentre que la majoria de nosaltres no trobava paraules per parlar del martiri, solia cantar cançons dels màrtirs. Reuniria tots els que l’envoltaven cantant sempre que tingués l’oportunitat de fer-ho.

El 19 de juny, Amara Roj, que va caure màrtir al turó de Qesrok a la zona de Partizan. Va néixer a Malazgirt, Muş. Com molts joves del Kurdistan, no va callar sobre la injustícia, la persecució, l’opressió que va veure al seu país i va decidir unir-se als joves del Kurdistan que van perdre la vida per la causa sagrada i van anar a les muntanyes.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada