dijous, 10 de juny de 2021

La Unió Patriòtica del Kurdistan es planta i afirma que no participarà en una guerra entre kurds

El copresident de la Unió Patriòtica Kurdistan (UPK), Lahor Şêx Cengi, ha subratllat que en cap cas participaran en una guerra fratricida entre els kurds. Els debats continuen entorn d’un possible conflicte entre el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) i el Partit Democràtic del Kurdistan (PDK) després de l’explosió que va matar 5 peshmerga viatjant en un comboi a la regió de Metina, a les zones de defensa de Medya.

Els funcionaris del PDK van culpar el PKK de l'atac, però el gabinet de premsa de les Unitats de Defensa Popular (HPG) va declarar que les seves forces no havien dut a terme l'atac i van demanar una investigació per part d'un organisme independent.

Després d'aquests esdeveniments, ara s'ha format un comitè conjunt, que inclou parlamentaris de l'Iraq i de la Regió Federal del Kurdistan. El comitè durà a terme investigacions a la regió. Avaluant els darrers esdeveniments del Kurdistan iraquià (Bashuri) a la reunió, Şêx Cengî va dir que els enemics dels kurds intenten iniciar una guerra fratricida entre kurds.Şêx Cengi v

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada