dilluns, 7 de juny de 2021

Obren 3 noves cooperatives de dones a Rojava i el Nord de Síria i ja en són 50

S’han obert tres noves cooperatives de dones a Shaddadi i Hasakah, al Nord de Síria. Les primeres conrearan i vendran blat, mentre que les dues d’Al-Hasakah s’especialitzaran en verdures. En total, aquestes cooperatives donen feina a 80 dones.

Les oficines cooperatives de Cizîrê (en àrab Jazira) donen suport a unes 40 cooperatives de treballadores de tots dos cantons de la regió, Qamishlo i Hasakah. Una cooperativa (koperatif en kurd) sol incorporar entre 5 i 10 famílies. 23 es troben al cantó de Qamishlo, de les quals 13 són cooperatives agrícoles, que conreen 874 hectàrees de terreny. La resta de cooperatives treballen principalment en la fabricació i producció de roba o ofereixen serveis de costura. La situació varia força d’una regió a una altra: la regió de l’Eufrates, per exemple, té moltes menys cooperatives que Cizîrê .

Pel que fa a les cooperatives de dones treballadores establertes per Aboriya Jin, n’hi ha més de 50 a tot el Nord i Est de Síria comprenent el Kurdistan Sirià (Rojava) i les regions àrabs. 32 d’elles són cooperatives agrícoles (18 de les quals només es troben a la regió de Cizîrê. La resta de cooperatives són fleques, botigues de roba, restaurants o tallers de producció de conserves. Aproximadament 1.500 dones treballen en aquestes cooperatives, de les quals al voltant de 1.000 treballen en cooperatives agrícoles.
La responsable de cooperatives de Qamishlo

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada