dilluns, 21 de juny de 2021

Unió Patriòtica del Kurdistan i Gorran formen l’Aliança del Kurdistan com a llista conjunta

La Unió Patriòtica del Kurdistan (PUK) i el Moviment del Canvi (Gorran) van signar el seu acord per formar "l'Aliança del Kurdistan" per a les properes eleccions iraquianes. Les parts van arribar a un acord al maig per formar l’Aliança del Kurdistan i presentar-se a les eleccions anticipades de l’Iraq com una llista, liderada pel co-líder de PUK, Lahur Sheikh Jangi.

Líders i membres del PUK i Gorran van assistir diumenge a una cerimònia a Sulaimani per signar el seu acord. El copresident de PUK, Bafel Talabani, va dir durant la cerimònia que l'acord era el "primer pas per complir els somnis de Mam Jalal i Nawshirwan Mustafa". "Aquesta unitat hauria de ser un esforç per obtenir un Sulaimani millor, un Kurdistan millor i un Iraq millor", va assenyalar Talabani. “Si treballem amb aquest esperit, donarem un bon servei. La situació al Kurdistan no és prou bona i hem de treballar junts per completar el seu programa ", va afegir referint-se al difunt president Mam Jalal Talabani i a Nawshirwan Mustafa, antics líders del PUK i Gorran.

Mentrestant, el coordinador general de Gorran, Omer Said Ali, va dir que ambdues parts havien aprovat l'acord "amb un sentiment responsable". "Hem pres la decisió després de llegir la situació política en el context dels canvis que s'estan produint en el terreny", va afegir.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada