diumenge, 6 de juny de 2021

Un atac de drons turcs mata 3 civils al camp de refugiats kurds de l'ONU al nord de l'Iraq

Rashad Galali, diputat kurd de Makhmur, va dir que l'atac tenia com a objectiu "un jardí d'infants a prop d'una escola" al camp recolzat per les Nacions Unides que acull refugiats kurds de Turquia. "Tres civils van morir i dos van resultar ferits", va dir. A principis d’aquesta setmana, Erdogan va comparar Makhmur amb la regió de Mont Qandil al llarg de la frontera oriental de l’Iraq, on el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), té bases militars.

"El tema de Makhmur és tan important per a nosaltres com Qandil... perquè Makhmur s'ha convertit en la incubadora de Qandil ... i si no intervenim, la incubadora continuarà produint (lluitadors). "Si les Nacions Unides no netegen aquest districte, ens en farem càrrec en la nostra condició d'estat membre de l'ONU", va amenaçar Erdogan.

Les tropes turques han mantingut una xarxa de bases al nord de l’Iraq des de mitjans dels anys noranta sobre la base d’acords de seguretat pactats amb el règim del dictador Saddam Hussein.

L'ambaixadora dels EUA a l'ONU, Linda Thomas-Greenfield, va respondre a l'atac afirmant que: "He deixat clar als funcionaris turcs que qualsevol atac dirigit a civils al camp de refugiats de Makhmour seria una violació del dret internacional i humanitari. Avui estic profundament preocupada per la violència a prop del camp i faig una crida a totes les parts perquè respectin els drets dels refugiats."Xocs entre Peshmerga i PKK

L'atac de drons de dissabte es va produir hores després de la mort de cinc peshmerga kurds iraquians en un enfrontament amb el PKK al districte de Mount Matin, al nord de la província de Dohuk, va dir un funcionari. El PKK, mitjançant el komutani de les HPG Haki Armanc,  ha negat absolutament tenir res a veure amb l'incident. El viceministre per a assumptes de peshmerga a la regió kurda autònoma de l'Iraq, va dir que dos combatents peshmerga també van resultar ferits en el xoc.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada