dimarts, 20 de setembre del 2022

38 ferits per trets policials i 13 detinguts en les protestes contra l'assassinat de Masha Amini per no dur del tot posat el hijab

Les protestes civils a les ciutats kurdes de Saqqez i Sanandaj, al Rojhilat, es van tornar violentes amb la intervenció de les forces de seguretat. Segons les estadístiques de l'organització de drets humans  Hengaw, almenys 38 persones van resultar ferides en aquestes dues ciutats per foc directe i càrregues de porra de les forces especials, i 13 persones van ser detingudes.

Durant les protestes de dissabte a Saqqez, almenys 33 persones van resultar ferides per foc directe de les forces especials, 5 de les quals van ser traslladades als centres mèdics de Tabriz a causa del deteriorament del seu estat físic. Parsa Sehat, de 23 anys, Nechirvan Maroufi, de 18 anys, i Kian Derakhshan, juntament amb dues persones més que van resultar ferides a l'ull, van ser traslladats als centres mèdics de Tabriz a causa del seu greu estat físic. Fonts de Hengaw han informat que 14 persones ferides en les protestes de dissabte a Saqqez es troben actualment hospitalitzades a l'hospital Shafa d'aquesta ciutat i, tot i estar ferides i hospitalitzades, els agents de seguretat els van pressionar i els van interrogar. Així mateix, els informes rebuts per Hengaw indiquen que les institucions de seguretat de Saqqez han amenaçat el personal de l'hospital per informar de la situació i del nombre de ferits.

D'altra banda, en les protestes de dissabte a la nit a Sanandaj, almenys 5 ciutadans van resultar ferits, tres d'ells van resultar ferits per escopetes, i 2 persones, una de les quals és una adolescent de 14 anys, van resultar ferides per cops i porres. . Han estat ingressats a l'hospital. A Saqqez, almenys 8 ciutadans han estat arrestats per les agències de seguretat, i cinc d'ells, identificats com Arian Majidzadeh, de 17 anys, Midia Rahimi, de 17, Ahwan Houshmand, Kamyar Heydari i Bahram Didar, han estat confirmats fins ara a Hengaw.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada