dijous, 29 de setembre del 2022

Tretze kurds morts en bombardeigs iranians contra grups exiliats a l'Iraq per donar suport a les mobilitzacions contra el hijab
Tretze persones, totes elles d'ètnia kurda, han mort a la regió del Kurdistan de l'Iraq, arran de cinc atacs terroristes (veure mapa) de l'Iran llançant míssils i drons armats contra el que va dir que eren bases dels grups d'oposició kurds iranians. Els cinc es van produir ahir 28 de setembre. En total han llençat 73 mísils balístics i desenes de drones suïcidesUna dona embarassada, Reyhan Kanani (fotografia), es trobava entre les persones que van morir. El Cos de la Guàrdia de la Revolució Islàmica de l'Iran, declarat terrorista per diversos estats, va dir que va colpejar "separatistes" que havien donat suport als recents "disturbis".

Les protestes antigovernamentals han arrasat l'Iran des de la mort sota custòdia d'una dona kurda allà fa 13 dies. Mahsa Amini, de 22 anys, de la ciutat nord-oest de Saqez, estava de visita a Teheran quan va ser detinguda per la policia moral per presumptament violar la llei estricta que obliga a les dones a cobrir-se els cabells amb un hijab o mocador. Mahsa duia mocador però se li veia part del cabell. Amini va quedar en coma torturada en un centre de detenció després de patir una insuficiència cardíaca sobtada. Va morir a l'hospital després de tres dies en coma. Aquest mateix matí s'ha dut a terme un sisè atac a Bradost contra una seu del partit d'esquerra kurda Komala resultant ferits 3 militants. Els objectius dels terroristes islàmics han estat seus de tres formacions: Komala, PJAK (membre de la KCK) i el PDKI. La seu del Komala a Sulaymaniyya ha quedat destruïda. Fins i tot l'ONU ha mostrat la seva preocupació per la violació iraniana del territori iraquià. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada