divendres, 23 de setembre del 2022

PDKI: 'Aquest silenci opressiu a la societat internacional davant la difícil situació dels kurds a l'Iran s'ha de trencar'Carta oberta (núm. 1) a la comunitat internacional

El 13 de setembre de 2022, una noia kurda de 22 anys de la ciutat de Saqez anomenada Mahsa Amini, va ser colpejada fins a mort per la policia moral iraniana a Teheran. Va ser acusada de no portar el Hijab correctament. Malauradament, les ferides que va patir durant la seva breu detenció a la seu de la Policia de Moral de Teheran la van fer morir tres dies després mentre estava en coma. La tràgica mort d'aquesta innocent noia kurda va provocar una onada de disturbis i manifestacions al Kurdistan oriental i a tot l'Iran.

En el sistema inhumà de la República Islàmica, les dones i les nenes kurdes es troben a la intersecció de les desigualtats tant ètniques com de gènere i són les més sotmeses i oprimides. Les lleis endarrerides del país, que permeten a l'estat interferir en els afers més privats d'un individu, inclosa la roba, han legalitzat els crims comesos per les forces opressores del règim contra les dones. En resposta a les demandes legítimes de la gent, el règim envia les seves forces repressives al carrer per utilitzar la força letal i rondes en viu.

El règim islàmic a l'Iran no tolera les manifestacions pacífiques. En el moment d'escriure aquesta carta (22 de setembre de 2022), almenys 20 civils han estat assassinats i centenars d'altres estan greument ferits per trets directes a diverses ciutats i pobles del Kurdistan oriental. En les nostres futures cartes es proporcionarà informació detallada sobre el nombre de morts i ferits.

Segons els informes preliminars del Kurdistan oriental, el règim iranià ha tancat Internet a moltes ciutats i ha filtrat diverses aplicacions de xarxes socials per controlar l'espai en línia i evitar que arribin notícies al món sobre les protestes i la violència utilitzada contra ciutadans desarmats.

Fem una crida a la comunitat internacional, les agències governamentals, les ONG i els activistes dels drets humans perquè alcen la veu en suport dels kurds al Kurdistan oriental. Aquest silenci opressiu a la societat internacional davant la difícil situació dels kurds a l'Iran s'ha de trencar i la comunitat internacional hauria de fer que el règim iranià sigui responsable dels seus crims contra els seus propis ciutadans. És imprescindible que la comunitat internacional s'adoni que el camí cap a un règim responsable a Teheran passa per resoldre les desigualtats ètniques i de gènere.

Partit Democràtic del Kurdistan de l'Iran, Oficina de Relacions Exteriors, 22 de setembre de 2022


Persones assassinades per la policia islàmica iraniana des de divendres 16 de setembre en les protestes contra el hijab.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada